Reiniging met Osmosewater

 

 

Reiniging met (Omgekeerd) Osmose water

 

Door de alsmaar stijgende kosten, door regelgeving en het inhuren van relatief prijzige hoogwerkers, heeft Schoonmaakdienstverlening Mellema gezocht naar een beter betaalbaar en veiliger alternatief voor het reinigen van gebouwen op hoogte.
Met het systeem voor telescopische glas-en gevelreiniging hebben we een uitstekend en kostenbesparend alternatief gevonden voor onze opdrachtgevers.

 

               

 

 

Onze doelgroep is groot:

 

Om een paar voorbeelden te noemen: 

•Woningcorporaties 
•(Semi) overheid
•Bedrijvencomplexen
•Vereniging van eigenaren
•Fabrieken
•Scholen enz., enz. … 
 
 
Er zijn diverse systemen op de markt en na zorgvuldig bestuderen hebben wij voor een systeem gekozen, dat niet alleen kwalitatief acceptabel is, maar ook arbo-technisch verantwoord:
 
1.er zal minder gebruik hoeven te worden gemaakt van ladders en/of hoogwerkers

2.door het ruime spoelende vermogen zullen moeilijk te bereiken plaatsen zoals kozijnen, randen en richels van omliggende zonweringsystemen etc. beter gereinigd kunnen worden

3.géén tot zeer weinig gebruik van chemicaliën, dus minder residu op het glas, betekent minder snelle aanhechting van atmosferische vervuiling.

4.het systeem is ook zeer makkelijk in te zetten voor overige gevelreiniging zoals trespa-panelen, damwand, kunststofbeplating, kozijnen, gevelreclame e.d.

 

Naast het verfijnde filter-systeem om puur water te maken, kan ons systeem dit water verwarmen (40-50 graden Celsius) , zodat de reinigende werking nog groter is !!

 

 

aqua-heating

 


Voor onze huidige klanten geldt: Wij zullen u binnenkort kennis laten maken met dit systeem en indien het gebruik voor uw project(en) kostenbesparend is (geen gebruik van hoogwerkers) zullen wij u uiteraard hierover inlichten en de eventuele besparingen doorberekenen !!!

Wat is nu eigenlijk (omgekeerd) Osmosewater

In simpele taal houdt dit in dat water heel hard dwars door een zeef met microscopische gaatjes wordt geduwd. Deze zuiveringsmethode wordt omgekeerde osmose genoemd en wordt onder meer toegepast om zeer zuiver water te verkrijgen, gebruikt als spoelvloeistof bij diverse reinigingsprocessen.
( voor meer technische details, klik hier)


Telescopische glas-en gevelreiniging
Met Telescopische glas-en gevelreiniging maken we gebruik van Reversed Osmose (RO) : deze verwijdert alle mineralen en vervuilingen. Reversed osmose (RO) systemen leveren tot 98% puur water voor een perfecte reiniging (milieuvriendelijk) en leveren een streep- en vlekloos resultaat op alle soorten oppervlakken.

 

 

filter systeem

 


Wanneer puur water, met een temperatuur van 40~50 graden Celsius, in combinatie met een borstelende werking op een oppervlak wordt gesproeid (10 bar) lossen nagenoeg alle atmosferische vervuilingen op en droogt het oppervlak streep- en vlekloos op. 
 
Wat is een Telescopische glas-en gevelreiniging osmose installatie?
Deze installaties werken met eigen middelen, dus eigen stroomvoorziening en een voorraad van eigen osmosewater. Het geheel werkt op 12 volt, dit drijft een 10 bar drukpomp aan. De installatie heeft verschillende werkstanden. Vervolgens hebben wij 120 meter drukslang tot onze beschikking.
Via een telescoopsteel, variërend van 1 meter tot en met 15 meter, en de dunne slang via de steel komen we dan bij een borstel uit waarbij het osmosewater via 2 of 3 sproeiers op het werkstuk wordt gesproeid (max. 10 bar druk). Door de sproeiende en borstelende werking gaat het osmosewater een verbinding aan met de vervuilingen en vloeien deze af.
Het maximale gewicht van deze telescoopsteel bedraagt op volle lengte nog geen 5,5 kg.


Telescopische glas-en gevelreiniging werkt effectiever dan conventionele reiniging en levert hetzelfde, zo niet een beter, resultaat.

 

 

Waar en hoe te gebruiken:


Veilig werken op hoogte vanaf de grond zonder dure aanpassingen aan gevels en gebouwen.
Overal inzetbaar, middels een 120 meter lange slangverbinding en een krachtige 12 Volt/ 10bar pomp, om tot 15 meter hoogte moeiteloos te kunnen werken.
 
Uitermate geschikt voor het reinigen van glas, gevelbeplating, damwand, kozijnen, gevelreclames enz...